Werkzaamheden in mijn buurt

Wij vragen externe partijen om het groen te onderhouden. 

Veel gevraagd over Werkzaamheden in mijn buurt

Waar kan ik problemen over groenonderhoud melden?

Neem contact met ons op. Indien nodig komt de opzichter bij u langs om de situatie te beoordelen.

Wat verwachten jullie van mij voor het onderhoud van mijn tuin?

U mag uw tuin naar eigen inzicht inrichten. Wij vinden het belangrijk dat uw tuin een verzorgde indruk maakt. Dus geen hoog opschietend onkruid, overhangende takken of een kapotte schutting. Het snoeien van bomen is uw verantwoordelijkheid. Bomen mogen niet te hoog worden of overlast of beschadigingen aan de woning veroorzaken. Uw tuin mag niet vol staan met goederen, vuilniszakken en het stallen van auto's, caravans of boten is niet toegestaan. Daarnaast mag u uw auto niet parkeren in de voor- of achtertuin van uw woning.

Wat doen jullie als ik mijn tuin slecht onderhoud?

Dan spreken wij u daar op aan. Wij stellen samen met u een termijn vast waarbinnen u de tuin in orde moet maken.

Mijn buren onderhouden hun tuin niet. Bij wie kan ik dit melden?

Als u vindt dat uw buren hun tuin niet goed onderhouden, dan is het belangrijk dat u eerst zelf uw buren hierop aanspreekt. Als uw buren de tuin slecht blijven onderhouden, dan kunt u contact met ons opnemen. 

Mag ik mijn tuin gebruiken voor het opslaan van goederen of het stallen van motoren, caravans of boten?

Nee, uw tuin is niet bedoeld om goederen op de slaan of te stallen.

Kan iemand mij helpen om mijn tuin te bestraten?

Vraag uw familie, vriendenkring of buren u te helpen met de bestrating. U kunt ook contact opnemen met de gemeente. Zij weten of er een vrijwilligersorganisatie is die u kan helpen.

Ik kan mijn tuin niet meer zelf onderhouden. Wat kan ik doen?

Er zijn (vrijwilligers)organisaties die u kunnen helpen met het onderhouden van uw tuin. Neem hiervoor contact op met de gemeente Groningen of het WIJ-team. Zij kunnen u hier verder helpen en u in contact brengen met deze organisaties.

Ik wil een boom in mijn tuin laten kappen. Hoe werkt dat?

Als u overlast ervaart van een boom in uw tuin, dan vragen wij contact met ons op te nemen. Er komt een medewerker bij u langs om de situatie te bekijken. Wij kunnen dan besluiten de boom te snoeien of te kappen.

Daarnaast kunt u informatie vinden op de site van de gemeente Groningen. De gemeente Groningen kan u ook meer vertellen over een kapvergunning.

Mag ik een schutting verwijderen of een andere schutting neerzetten?

Het ligt er aan waar de erfafscheiding staat. Staat de afscheiding op de erfgrens? Dan moet u dit eerst overleggen met uw buren.

Ik betaal voor groenonderhoud, maar ik ben niet tevreden. Wat kan ik doen?

Als u niet tevreden bent met het groenonderhoud, dan horen wij graag van u. U hoeft hiervoor niet te wachten tot u de afrekening van de servicekosten ontvangt. U kunt hierover contact met ons opnemen en dan zoeken wij uit wat we voor u kunnen doen.