Onderhoud door De Huismeesters

Uw woning heeft – zoals iedere woning – onderhoud nodig. De Huismeesters neemt als eigenaar van de woning het overgrote deel hiervan voor haar rekening. Om de kwaliteit van onze woningen op peil te houden, hebben wij een uitgebreid onderhoudsprogramma voor ons woningbezit.

Als er voor uw woning onderhoudswerkzaamheden op de planning staan, ontvangt u hierover op tijd bericht. 

Veel gevraagd over Onderhoud door De Huismeesters

Mijn geiser is vervangen door een cv-ketel. Moet ik mijn onderhoudscontract van de geiser opzeggen?

Zodra de geiser is vervangen, loopt het onderhoudscontract voor de cv-ketel via De Huismeesters. U moet zelf het onderhoudscontract bij de Energiewacht opzeggen.

Dit kan via een opzegformulier van de Energiewacht. De installateur laat een formulier bij u achter. Heeft u geen formulier ontvangen? Neem dan telefonisch contact op met de Energiewacht via 088 - 555 30 00.

De Huismeesters laat het onderhoud van de cv-ketel ook via de Energiewacht uitvoeren. Via de servicekosten betaalt u hier een bedrag voor. Op uw huurspecificatie ziet u onder het component "Service Technische Installaties" hoe hoog dit bedrag is.

Mijn geiser wordt vervangen, neemt de installateur van de cv-ketel de geiser ook mee?

De geiser is van de Energiewacht, deze wordt niet meegenomen door de installateur van de cv-ketel. U kunt de Energiewacht bellen via 088 555 3000 (lokaal tarief) om de geiser op te laten halen.

Ik heb geen nieuwe keuken gekregen. Hoe kan dit?

Het vervangen van de keuken nemen we mee tijdens het planmatig onderhoud van uw woning. Is uw keuken tussentijds vervangen? Dan komt u niet in aanmerking voor een nieuwe keuken. Denkt u dat dit niet klopt, neem dan contact met ons op.

Wie betaalt het energieverbruik tijdens het planmatig onderhoud in mijn woning?

U mag dit bespreken met de aannemer die het onderhoud uitvoert.

Wanneer wordt er planmatig onderhoud aan mijn woning uitgevoerd?

Als u ons belt, kijken wij dit voor u na. Onderhoud dat wij nog dit jaar uitvoeren kunnen wij aan u doorgeven. Staat het onderhoud gepland voor na dit jaar? Dan kunnen wij u de informatie alleen onder voorbehoud geven. In de planning van de komende jaren schuiven we mogelijk nog. Bijvoorbeeld om technische of financiële redenen.

Mijn woning is geschilderd. De ramen zijn erg vies geworden. Wat nu?

De ramen mogen de eerste 3 weken niet gewassen worden. De verf moet eerst drogen. Daarna mag u de ramen zelf wassen.

Er is een aannemer bij mij aan de deur (geweest). Hoe weet ik dat deze persoon namens jullie langskomt?

U krijgt altijd een brief van ons als wij onderzoek laten uitvoeren in uw woning of wijk. De aannemer die bij u komt moet zich kunnen legitimeren. Hier kunt u om vragen. Vertrouwt u het niet? Neemt u dan meteen contact met ons op via 050 - 365 71 71.

Binnenkort wordt de buitenkant van mijn huis geschilderd. Maar ik ga op vakantie. Wat kan ik doen?

U kunt bellen met het schildersbedrijf. U vindt de gegevens in de brief die u van ons heeft ontvangen. De schilder maakt een nieuwe afspraak met u.

Ik heb na planmatig onderhoud problemen gekregen. Wat kan ik doen?

De eerste 3 maanden na oplevering kunt u rechtstreeks contact opnemen met de aannemer. Het telefoonnummer of e-mailadres vindt u in de aankondigingsbrief van de aannemer. Na deze 3 maanden kunt u alle reparatieverzoeken bij ons melden.

Moet ik betalen voor planmatig onderhoud?

Meestal zijn de kosten voor planmatig onderhoud voor onze rekening. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij het plaatsen van een cv-ketel of zonnepanelen, staat hier een maandelijkse huurverhoging tegenover. Dit vertellen we u altijd vooraf zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Tegenover deze extra kosten staat vrijwel altijd een besparing op de energiekosten. Laat u tijdens het planmatig onderhoud extra werkzaamheden uitvoeren door de aannemer? Dan zijn deze kosten altijd voor u zelf.

Er wordt binnenkort (planmatig) onderhoud aan mijn woning gedaan. Hoe gaat dat in zijn werk?

We voeren eerst inspecties uit als er planmatig onderhoud staat gepland. Deze inspecties kunnen  plaatsvinden in de wijk, maar ook in uw woning. U krijgt altijd een brief waarin wij de inspectie aankondigen.

Wanneer bekend is welke aannemer het project gaat uitvoeren, krijgt u opnieuw een brief. Daarin staat wat er gaat gebeuren en bij wie u terecht kunt met vragen. Van de aannemer krijgt u ook bericht op welke datum ze bij u aan het werk gaan.

Hoe werkt het planmatig onderhoud?

Ieder jaar kijken we welke woningen planmatig onderhoud nodig hebben. Hierbij moet u denken aan het vernieuwen van de badkamer, keuken of toilet, het vervangen van de cv- ketel of schilderwerkzaamheden aan de buitenzijde van uw woning. Vaak voeren we ook werkzaamheden uit waardoor uw woning energiezuiniger wordt. We plaatsen bijvoorbeeld dubbel glas of brengen isolatiemateriaal aan. Sommige van deze werkzaamheden voeren we eens per 2 jaar uit. Andere werkzaamheden voeren we eenmaal in de 20 tot 30 jaar uit. Als uw woning aan de beurt is, krijgt u een brief. U hoort dan wat we gaan doen.