Woning veranderen

U kunt uw huis zelf aanpassen aan uw wensen. Wij helpen u graag op weg! U hoeft uw Zelf Aangebrachte Voorzieningen (ZAV) alleen maar te melden zodat wij u toestemming kunnen geven. Melden doet u online via de website of via Mijn De Huismeesters. Of u neemt (telefonisch) contact met ons op. Kosten die u maakt, betaalt u zelf.

Veel gevraagd over Woning veranderen

Ik wil zelf klussen in de woning, wie kan mij meer informatie geven?

U kunt contact met ons opnemen, dan kan de opzichter u informatie geven.

Ik heb zelf aanpassingen aan mijn woning gedaan. Ik heb dit niet aangevraagd. Wat kan ik doen?

U kunt alsnog een aanvraag bij ons indienen. Heeft u geen toestemming voor de aanpassingen? Dan moet u de aanpassingen misschien verwijderen als u gaat verhuizen.

Onderhouden jullie de aanpassingen die ik zelf in mijn woning gedaan heb?

Nee, veranderingen die u heeft aangebracht in uw woning moet u zelf onderhouden. Ook het vervangen is voor uw eigen rekening.

Heb ik toestemming nodig om zelf aanpassingen te doen in mijn woning?

Soms hebt u toestemming nodig om te klussen in uw woning. Dit gaat vaak om grotere aanpassingen, zoals het plaatsen van een andere keuken of het aanbrengen van een aanbouw.

U dient daarvoor een aanvraag voor een Zelf Aangebrachte Verandering (ZAV) in. Per verandering kunnen de voorwaarden verschillen. Als u een aanvraag indient, krijgt u meer informatie over welke regels gelden voor de verandering die u wilt aanbrengen.

Een aanvraag kunt u indienen via het formulier ‘Woningverbetering aanvragen’. Begin pas met klussen nadat u toestemming van ons heeft ontvangen.

Wanneer krijg ik een reactie op mijn aanvraag zelf klussen?

Na ontvangst van uw aanvraag, nemen wij binnen 3 werkdagen contact met u op. U krijgt altijd een bevestiging of afwijzing van uw aanvraag.

Wanneer moet ik een vakman inschakelen voor een klus?

Gaat het om bouwkundige verandering in of aan uw woning? Dan moet u die laten uitvoeren door een gediplomeerd vakman. Vergeet niet vooraf schriftelijk toestemming aan ons te vragen.