Woning veranderen

U kunt uw huis zelf aanpassen aan uw wensen. Wij helpen u graag op weg! U hoeft uw Zelf Aangebrachte Voorzieningen (ZAV) alleen maar te melden zodat wij u toestemming kunnen geven. Melden doet u online via de website of via Mijn De Huismeesters. Of u neemt (telefonisch) contact met ons op. Kosten die u maakt, betaalt u zelf.

Veel gevraagd over Woning veranderen

Wanneer moet ik een vakman inschakelen voor een klus?

Gaat het om bouwkundige verandering in of aan uw woning? Dan moet u die laten uitvoeren door een gediplomeerd vakman. Vergeet niet vooraf schriftelijk toestemming aan ons te vragen.

Wanneer krijg ik een reactie op mijn aanvraag zelf klussen?

Na ontvangst van uw aanvraag, nemen wij binnen 3 werkdagen contact met u op. U krijgt altijd een bevestiging of afwijzing van uw aanvraag.

Heb ik toestemming nodig om zelf aanpassingen te doen in mijn woning?

Soms hebt u toestemming nodig om te klussen in uw woning. Dit gaat vaak om grotere aanpassingen, zoals het plaatsen van een andere keuken of het aanbrengen van een aanbouw.

U dient daarvoor een aanvraag voor een Zelf Aangebrachte Verandering (ZAV) in. Per verandering kunnen de voorwaarden verschillen. Als u een aanvraag indient, krijgt u meer informatie over welke regels gelden voor de verandering die u wilt aanbrengen.

Een aanvraag kunt u indienen via het formulier ‘Woningverbetering aanvragen’. Begin pas met klussen nadat u toestemming van ons heeft ontvangen.

Onderhouden jullie de aanpassingen die ik zelf in mijn woning gedaan heb?

Nee, veranderingen die u heeft aangebracht in uw woning moet u zelf onderhouden. Ook het vervangen is voor uw eigen rekening.

Ik heb zelf aanpassingen aan mijn woning gedaan. Ik heb dit niet aangevraagd. Wat kan ik doen?

U kunt alsnog een aanvraag bij ons indienen. Heeft u geen toestemming voor de aanpassingen? Dan moet u de aanpassingen misschien verwijderen als u gaat verhuizen.

Ik wil zelf klussen in de woning, wie kan mij meer informatie geven?

U kunt contact met ons opnemen, dan kan de opzichter u informatie geven.