Energie

De prijzen van gas en energie zijn gestegen. Dat merk je waarschijnlijk aan je energierekening. We begrijpen goed dat je je zorgen maakt. Wij willen je zo goed mogelijk helpen. Op deze pagina vind je zoveel mogelijk informatie. Kun je niet vinden wat je zoekt? Neem dan gerust even contact op. We helpen je graag!

Wat doet De Huismeesters?

Verduurzamen helpt mee om het verbruik van gas en energie te verlagen. De Huismeesters heeft daarom sinds 2018 al honderden woningen in Groningen energiezuiniger gemaakt. Daar gaan we stap voor stap mee door. Als je in een woning van De Huismeesters woont met een energielabel E, F of G dan wordt jouw woning uiterlijk in 2028 verduurzaamd. Tenzij je in een monument woont of jouw woning gesloopt wordt. Als jouw woning aan de beurt is, ontvang je hierover informatie.

Vragen en antwoorden over energie

Tien tips om energie te besparen

Deze 10 gratis tips helpen je om je stroom- en energieverbruik te verminderen:

Tip 1: Zet de verwarming alleen aan waar je bentHoud deuren dicht en verwarm alleen ruimtes waar je bent. Let er wel op dat het niet vochtig wordt. Zet dan de verwarming een klein beetje open.Besparing: € 240,- per jaar

Tip 2: Zet de verwarming op 15 graden als je weg bent
Als je niet thuis bent, kan de verwarming lager. Zet de verwarming op 15 graden als je weggaat.
Besparing: € 340,- per jaar

Ontdek alle andere tips!

Gratis advies van een energiecoach

De wijkenergiecoach is een speciaal opgeleide bewoner uit jouw buurt. Iemand die de wijk kent en je onafhankelijk adviseert over besparen van energie. De wijkenergiecoach kijkt samen met jou welke kleine maatregelen in jouw huis de meeste voordelen opleveren. Jullie stellen een energietas op maat samen ter waarde van 50 euro. Kies bijvoorbeeld voor LED-lampen, timers voor de douche, tochtstrips, radiatorfolie of een waterbesparende douchekop. Zo zet je snel en gratis mooie stappen om te besparen!

Meld je hier aan!

Misschien heb je hier ook iets aan:

Vraag energietoeslag aan

Val je nét buiten de boot voor de energietoeslag van €1.500? Dan heb je misschien wel recht op de €600 energietoeslag vanuit het hulppakket! Deze regeling is voor  mensen met een inkomen tussen 120% en 140% van de bijstandsnorm.

Meer informatie