Huur opzeggen

Huurt u een woning, garage, berging of parkeerplaats van De Huismeesters en wilt u hiervan de huur opzeggen? Dit regelt u eenvoudig online via Mijn De Huismeesters. U kunt dagelijks de huur opzeggen. Wij hanteren een opzegtermijn van 1 maand. Houd er wel rekening mee dat de laatste dag van uw huurcontract altijd een werkdag (maandag tot en met vrijdag) moet zijn.

Veel gevraagd over Huur opzeggen

Hoe zeg ik mijn huur op?

U kunt de huur opzeggen via 'Mijn De Huismeesters’. U kunt ook opzeggen via e-mail of post. We hebben dan wel een handtekening nodig. U mag ook bij ons langskomen op kantoor. 

Ik heb de huur opgezegd. Kan ik de einddatum nog veranderen?

Neem contact met ons op, dan zoeken we uit wat we voor u kunnen doen.

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik dit terugdraaien?

Ja, dat is mogelijk. We brengen hiervoor wel 25 euro aan administratiekosten in rekening. Neem telefonisch contact met ons op. 

Openingstijden
WIj zijn op werkdagen geopend van 08:30 uur tot 12:00 uur. Na 12:00 uur kunt u alleen op afspraak bij ons terecht. Wij zijn telefonisch bereikbaar van 08:30 uur tot 16:00 uur op telefoonnummer 050 365 71 71.

Ik wil de huur opzeggen van een overleden familielid. Hoe doe ik dat?

U kunt dit doen via een opzeggingsfomulier overlijden. U kunt dit formulier bij ons ophalen of we kunnen u deze toesturen. Neem daarvoor contact met ons op.

De opzegtermijn bij overlijden is minimaal twee weken, de einddatum mag niet in het weekend of op een feestdag vallen. Vergeet niet een akte van overlijden mee te sturen.

Ik wil mijn huur opzeggen. Wat is de opzegtermijn?

De opzegtermijn is meestal een maand. U kunt natuurlijk ook al eerder uw huur opzeggen. Dan heeft u meer tijd om de woning goed op te leveren en is de kans groter dat er op tijd een nieuwe huurder bekend is. Dat kan een voordeel zijn als u spullen ter overname wilt aanbieden. Soms is er een andere opzegtermijn, bijvoorbeeld na een woningruil of bij huur van een bedrijfsruimte. U leest de opzegtermijn in uw huurovereenkomst.

Kan iemand anders mijn huur opzeggen?

Nee, alleen de huurder die op de huurovereenkomst staat kan opzeggen. Is er een medehuurder? Dan tekent u beide voor de opzegging.

Mijn partner en ik gaan uit elkaar. De huurovereenkomst staat op beide namen. Eén van ons wil in de woning blijven wonen. Wat moeten we doen?

U bepaalt samen wie in de woning blijft wonen. Geef de keuze aan ons door via het formulier afstandsverklaring. Daarna zetten wij de huurovereenkomst voort op naam van de achterblijvende huurder. U ontvangt hiervan een schriftelijke bevestiging.Als wij uw opzegging niet goedkeuren, dan ontvangt u van ons een motiveerde schriftelijke afwijzing.

Per welke datum kan ik mijn huur opzeggen?

U kunt elke dag van de maand de huur opzeggen. De opzegtermijn is één maand en de laatste huurdag moet een werkdag zijn. Als u bijvoorbeeld op 13 juli opzegt, dan is de einddatum 13 augustus. Valt uw gekozen datum in het weekend of op een feestdag? Kies dan de een werkdag na die datum. Er zijn situaties waarbij de opzegtermijn anders is, bijvoorbeeld na een woningruil of bij een bedrijfsruimte. De opzegtermijn staat altijd in de huurovereenkomst.

Wanneer krijg ik een bevestiging van de huuropzegging?

U ontvangt binnen 2 werkdagen een bevestiging huuropzegging via e-mail of per post.

Wat gebeurt er als ik mijn garage/parkeerplaats heb opgezegd?

U krijgt van ons een bevestigingsbrief. De sleutels van een garage/ parkeerplaats kunnen bij ons ingeleverd worden.

Wij hebben een geregistreerd partnerschap en gaan uit elkaar. Hoe werkt het met de huurovereenkomst?

Bij een geregistreerd partnerschap heeft u wettelijk gezien beide recht op de woning. U spreekt samen af wie in de woning blijft wonen. Daarna is het belangrijk dat u deze wijziging aan ons doorgeeft. Dit doet u door het formulier volledig in te vullen en beide te ondertekenen. In het formulier staat welke papieren wij van u nodig hebben om deze wijziging door te voeren.

Mijn partner en ik gaan uit elkaar. Eén van ons wil in de woning blijven wonen. Wat moeten we doen?

Staat de huurovereenkomst op beide namen en heeft u een geregistreerd partnerschap of een duurzame gemeenschappelijke huishouding van minstens 2 jaar? Dan heeft u wettelijk gezien beide recht op de woning. U bepaalt samen wie in de woning blijft wonen. Daarna is het belangrijk dat u deze wijziging aan ons doorgeeft. Dit doet u door het formulier volledig in te vullen en beide te ondertekenen. In het formulier staat welke papieren wij nodig hebben om uw aanvraag te behandelen.

Wij zijn getrouwd en gaan scheiden. Hoe werkt het met de huurovereenkomst?

U kunt de huur gedeeltelijk opzeggen als een van beiden in de woning blijft wonen. U kunt digitaal opzeggen of via een opzeggingsformulier. De opzegging moet door beide hoofdhuurders worden ondertekend. De opzegtermijn is een maand, daarna komt het huurcontract op één naam. Tot die tijd bent u samen verantwoordelijk voor het betalen van de huur. 

Als u er samen niet uitkomt, dan kunt u het aan een rechter voorleggen.

Mag iemand anders mijn huur opzeggen?

Nee, alleen de huurder mag de huur opzeggen. Op de huurovereenkomst staat wie de huurder is. Heeft iemand een machtiging om namens de huurder zaken te regelen? Dan mag die persoon de huur opzeggen. Hij of zij moet dan wel eerst de machtiging aan ons laten zien. Ook moet er een kopie van het legitimatiebewijs van zowel de huurder als de gemachtigde getoond worden

* Huuropzegging ontvangen

.