Woning opleveren

Wanneer u de huur van uw woning heeft opgezegd, is het de bedoeling dat u de woning goed achterlaat voor een volgende huurder. 

Veel gevraagd over Woning opleveren

Wat gebeurt er met mijn zelf aangebrachte veranderingen als ik ga verhuizen?

Voor u verhuist komt de opzichter bij u langs voor een voorcontrole. Tijdens dit bezoek vertelt de opzichter welke veranderingen u mag laten zitten en welke u moet verwijderen. Als u met de nieuwe huurder afspraken maakt voor overname, dan mag dit in de woning achterblijven.
U krijgt van ons geen vergoeding voor de aanpassing die u heeft gedaan in de woning.

Ik heb de huur opgezegd en er komt een voorcontrole. Wat is dat?

Tijdens de voorcontrole loopt onze opzichter samen met u door de woning. De opzichter bespreekt met u hoe u de woning moet achterlaten. Deze afspraken worden schriftelijk vastgelegd.

Ik ga verhuizen, moet ik mijn milieu- of afvalpas in de woning achterlaten?

Ja, de pas laat u in de woning achter voor de nieuwe bewoner.

Hoe geef ik mijn meterstanden aan de energieleverancier en/of het waterbedrijf door?

Als u een contract heeft bij een energieleverancier, dan dient u zelf de meterstanden aan uw leverancier door te geven. U kunt de meterstanden online doorgeven aan het waterbedrijf en uw energieleverancier.
Als u geen toegang heeft tot de meterkast, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij zoeken dan uit wat we voor u kunnen doen.

Eindstand bij verhuizen
Bij een verhuizing dient u binnen vijf dagen de meterstanden door te geven aan het waterbedrijf en uw energieleverancier.
Bent u vergeten om de meterstanden op te schrijven? Deze vindt u terug op het opnamerapport wat de opzichter bij de voorcontrole heeft ingevuld. U kunt ook contact met ons opnemen om de meterstanden bij ons op te vragen.

Hoe moet ik mijn woning achterlaten?

De woning, tuin of balkon moet u leeg en bezemschoon achterlaten. Tijdens de eindcontrole maakt u hierover afspraken met de opzichter.

In deze flyer leest u hoe u uw woning dient achter te laten.

Hoe lever ik mijn sleutels in?

U levert de sleutels op de einddatum van uw huurcontract voor 12.00 uur bij ons in op kantoor. U kunt de sleutels bij ons afgeven of door de brievenbus gooien. U kunt de sleutels altijd eerder bij ons inleveren dan de einddatum van uw huurcontact.

De binnendeur, raam- en kastsleutels laat u achter in de deuren en ramen van de woning.
Levert u de sleutels niet op tijd in? Dan brengen wij extra kosten in rekening. 

Ik heb de huur opgezegd. Ik kan de sleutels niet op tijd inleveren. Wat nu?

We rekenen erop dat u op de afgesproken dag de sleutels voor 12.00 bij ons inlevert. Wij maken afspraken met nieuwe huurders en die willen wij graag nakomen. Lukt het u door omstandigheden toch niet? Neem dan contact met ons op.

Ik heb mijn huur opgezegd en er ontbreken sleutels. Wat nu?

Op het verhuisrapport kunt u zien hoeveel sleutels u bij ons in moet leveren. De kosten van de ontbrekende sleutels brengen wij bij u in rekening. U ontvangt hiervoor een factuur.

Ik kan niet aanwezig zijn bij de voorcontrole. Wat kan ik doen?

Als u niet aanwezig kunt zijn bij de voorcontrole, dan vragen wij u tijdig contact met ons op te nemen. Wij kunnen de afspraak dan voor u verplaatsen.
U mag ook een vriend of familielid vragen om in uw plaats aanwezig te zijn bij de voorcontrole. Wij vinden het prettig als u dit vooraf aan ons doorgeeft, zodat de opzichter hiervan op de hoogte is.

Ik kan mijn woning niet achterlaten zoals is afgesproken tijdens de voorcontrole. Wat nu?

Tijdens de voorcontrole heeft de opzichter met u besproken hoe u de woning moet achterlaten. Levert u de woning niet op zoals afgesproken? Dan laten wij de werkzaamheden uitvoeren. Hiervoor brengen wij kosten in rekening. Deze kosten zijn terug te vinden op uw eindafrekening.