Sociale huurwoning

De Huismeesters heeft woningen in Groningen en Haren. Het grootste deel van onze woningen zijn sociale huurwoningen. Wilt u in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, schrijf u dan als woningzoekende in bij WoningNet. Dat kan als u 17 jaar of ouder bent en beschikt over de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsstatus. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning moet u voldoen aan een aantal voorwaarden.

Veel gevraagd over Sociale huurwoning

Hoe geef ik wijzigingen in mijn gegevens als woningzoekende door?

U houdt zelf uw gegevens actueel door in te loggen op www.WoningNet.nl. Het is belangrijk dat u uw gegevens actueel houdt en dat uw gezinssamenstelling en inkomen kloppen. Deze informatie is bepalend bij het toewijzen van een woning. Uw naam, geslacht en geboortedatum kunt u niet zelf aanpassen. Daarvoor kunt u langskomen op kantoor met een geldig legitimatiebewijs. Wij passen het dan voor u aan.

Hoe lang duurt het tot ik in Groningen een huurwoning krijg?

Dat is moeilijk te voorspellen. Dit is afhankelijk van bijvoorbeeld inschrijfduur, in welke straat u wilt wonen of welk type woning u zoekt. Meer informatie ziet u bij Slaagkans op www.WoningNet.nl.

Ik ben mijn registratienummer en/of wachtwoord kwijt. Wat kan ik doen?

U kunt ons bellen. Wij geven uw registratienummer door, het wachtwoord kunt u zelf opvragen via www.WoningNet.nl.

Ik ga samenwonen, maar sta alleen ingeschreven. Kan mijn partner bij mijn inschrijving gezet worden?

Dat kan, u kunt uw partner zelf bijschrijven op www.WoningNet.nl. Er wordt voor uw partner een eigen inschrijfdatum aangemaakt. Heeft u beide een inschrijving? Dan kunt u de inschrijvingen samenvoegen.

Ik heb de verlengingskosten betaald met een eenmalige machtiging, maar het is niet afgeschreven. Hoe komt dat?

Uw betaling wordt niet direct afgeschreven. Dit kan enige tijd duren. U kunt gewoon blijven reageren op woningen.

Ik sta ingeschreven als woningzoekende bij De Huismeesters. Kan ik mijn inschrijfduur aan iemand anders geven?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Uw inschrijving is persoonsgebonden.

Ik wil een woning huren in Groningen. Hoe werkt dat?

Via www.WoningNet.nl schrijft u zich in als woningzoekende. Via de button 'inschrijven' klikt u op het inschrijfformulier. De kosten voor een inschrijving zijn , de jaarlijkse verlenging kost . Inschrijven kan alleen via internet. Heeft u geen internet? Kijk in uw omgeving of iemand u kan helpen of bel met onze klantenservice 050 3657171.

Ik zoek een studentenwoning. Waar schrijf ik me in?

Alle onze studenten-/jongerenwoningen worden verhuurd via www.WoningNet.nl. U kunt zich inschrijven via deze website als woningzoekende. Op Ghuus.nl vindt u het aanbod van alle woningcorporaties in de stad Groningen.

Mijn partner is overleden, de inschrijving bij de www.WoningNet.nl staat op zijn of haar naam. Hoe regel ik dat de inschrijving op mijn naam komt?

Gecondoleerd met het verlies van uw partner. U vult het formulier 'Wijzigingsformulier wegens overlijden partner' in dat op de website www.WoningNet.nl staat.

Vervalt mijn inschrijving bij www.WoningNet.nl wanneer ik niks van me laat horen als jullie mij een woning aanbieden?

Nee, uw inschrijving vervalt niet. Hoe dit werkt leest u op www.WoningNet.nl.

Wat kost het om mij in te schrijven als woningzoekende?

De inschrijfkosten zijn € 21,30 per jaar. 

Wij staan samen ingeschreven, maar we gaan uit elkaar. Wie mag de inschrijving houden?

U kunt uw inschrijving splitsen. U kunt dit zelf regelen via de website van . De inschrijving kan niet gesplitst worden als u een woningaanbieding heeft.

Ik heb geen computer of kan hier niet goed mee overweg, maar wil toch een woning. Wat kan ik doen?

U kunt hulp vragen bij een familielid, kennis of het WIJ-team. Lukt dit niet, dan kunt u contact opnemen met één van de Groninger corporaties.

Welke gegevens heb ik nodig om mij in te schrijven als woningzoekende?

Hiervoor heeft u uw persoonsgegevens en uw verzamelinkomen nodig. U vindt dat op de inkomensverklaring van de Belastingdienst. Gaat u met meerdere personen verhuizen? Tel dan van alle meeverhuizenden het verzamelinkomen op. Het inkomen van kinderen hoeft u nooit in te vullen, ongeacht de leeftijd. Vul de kinderen wel in bij het aantal meeverhuizende personen.

Kan ik me inschrijven voor een nieuwbouwwoning in Groningen?

Het aanbod van nieuwbouwwoningen vindt u op www.WoningNet.nl. U kunt daar een zoekprofiel aanmaken en daarbij 'nieuwbouw' aanvinken. U heeft een inschrijving nodig om te kunnen reageren.

Ik kan niet inloggen bij Mijn De Huismeesters, wat moet ik doen?

Alleen de eerstgenoemde huurder op het huurcontract kan toegang krijgen tot de persoonlijke internetpagina. Hiervoor hebt u nodig uw geboortedatum en een persoonsnummer. Als u geen persoonsnummer heeft of niet kunt inloggen, dan kunt u contact met ons opnemen.