Urgentie

Er staan in Groningen veel woningzoekenden ingeschreven. Daarom moet u vaak een tijd wachten voordat u een woning kunt krijgen. Heeft u dringend andere woonruimte nodig? Kijk hieronder wat uw mogelijkheden zijn.

Veel gevraagd over Urgentie

Ik ben dringend opzoek naar een woning in Groningen. Kan ik voorrang krijgen?

Algemeen

Woonurgentie aanvragen
Als u dringend een (andere) woning nodig heeft, dan kunt u een aanvraag doen voor woonurgentie. Woonurgentie Groningen behandelt uw urgentieverzoek. Niet iedereen komt in aanmerking voor woonurgentie. Alle urgentieaanvragen worden getoetst aan de hand van een aantal criteria.

Wanneer u wilt weten of u in aanmerking komt voor woonurgentie, dan kunt u contact opnemen met Woonurgentie Groningen. Zij zijn elke maandag t/m donderdag van 9:30 uur tot 11:00 uur telefonisch bereikbaar via 050 - 305 20 90.
Of bezoek de website van Woonurgentie Groningen

Tweede Kansbeleid en Huisvesting Kwetsbare Personen
Daarnaast is in Groningen een speciaal urgentiebeleid voor de huisvesting van kwetsbare personen. Ook is er een stedelijk Tweede Kansbeleid. Het traject Huisvesting Kwetsbare Personen kan worden aangevraagd door hulpverleningsinstanties. Woonurgentie Groningen beoordeelt vervolgens de aanmelding. Is uw woning in het verleden ontruimd en wilt u opnieuw in aanmerking komen voor woonruimte? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor het Tweede Kansbeleid.

Komt u niet in aanmerking voor urgentie?
Op de website van Woonurgentie Groningen staan tips die u wellicht kunnen helpen bij het vinden van (passende) woonruimte.