Inloggen MIJN DE HUISMEESTERS
//} %>

Bernlef - Paddepoel

Woningcorporatie De Huismeesters heeft samen met haar partners Dignis, WerkPro en Factor 5 een mooi resultaat in de wijk Paddepoel neergezet. Bernlef is veranderd van zorgcomplex naar woongebouw waar alle functies bij elkaar komen. Een plek waar jong en oud elkaar ontmoet.

Ouderenhuisvesting

In de wijk Paddepoel is veel aandacht voor woningen voor jongeren. De Huismeesters is van mening dat het belangrijk is, dat ouderen zelfstandig kunnen blijven wonen in de wijk waar ze altijd hebben gewoond en waar zij zich thuis voelen. De Huismeesters heeft in een vroeg stadium een plan met Dignis gemaakt waardoor dit mogelijk is. De Huismeesters verhuurt 73 betaalbare.appartementen vanaf de 4e tot en met de 10e verdieping. De gangen, appartementen en de hal zijn in 2016 grondig verfraaid en gemoderniseerd. Dignis huurt appartementen voor haar cliënten met een zorgindicatie op 1e, 2e en 3e verdieping. Hebben bewoners van Bernlef zorg nodig, dan vindt een gesprek met de wijkverpleegkundige plaats van Dignis Zorg Thuis+. Binnen Bernlef is 24-uurs zorg aanwezig.

 

Activiteiten

In Bernlef is het makkelijk voor ouderen om contact te maken. Dit kan bij de koffietafels op de gangen, bij het winkeltje in de hal of bij de activiteiten waaraan alle bewoners en buurtgenoten deel kunnen nemen. Daarnaast is in Bernlef een wijkrestaurant gevestigd, dit wordt gerund door WerkPro. Onder leiding van professionele koks werken (vooral) wijkbewoners in dit wijkrestaurant.

 

Factor 5

De leeggekomen kantoorruimtes van Dignis worden sinds september 2016 gebruikt door Factor 5. Factor 5 biedt huisvesting aan jongeren en jongvolwassenen met een moeilijke en meervoudige problematiek. Samen wordt bekeken welke ondersteunende diensten deze groep jongeren kan verrichten in Bernlef.

 

Met de oplevering van dit project is een nieuwe wijkfunctie toegevoegd waar partijen intensief samen werken voor de Wijk Paddepoel.

Klik hier voor de brochure.