Alle jongerenwoningen nu op één overzichtelijke website: Ghuus.nl

De Groninger woningcorporaties bieden betaalbare woonruimten voor studenten en jongeren in de gemeente Groningen. Om het jongeren zo makkelijk mogelijk te maken staan alle studenten-/jongerenwoningen op één website.  De Groninger corporaties Nijestee, Lefier, De Huismeesters, Patrimonium, Woonborg en Wierden en Borgen hebben namelijk samen een nieuwe website gelanceerd: Ghuus.nl.

Alle studenten-/jongerenwoningen in één oogopslag
Op Ghuus.nl vinden jongeren in één oogopslag alle beschikbare studenten-/jongerenwoningen van de corporaties in de stad Groningen. De website is tweetalig en gebruiksvriendelijk ingericht met fijne filters en functies voor jongeren. Zo vinden jongeren en studenten makkelijker in Groningen een ‘huus’. Vandaar de naam.

Betaalbare en kwalitatief goede woonruimte
Ghuus is betrouwbaar, betrokken en staat voor kwaliteit. Woningcorporaties werken zonder winstoogmerk. De huurprijzen passen bij de kwaliteit en grootte van de woning. Jongeren betalen dus nooit teveel voor een woning of kamer. Ook onderhoud en beheer zijn goed geregeld. Ghuus helpt jongeren in hun zoektocht naar een betaalbare en kwalitatief goede woonruimte.

Inschrijven
Ghuus.nl is een ‘etalage’ met het aanbod, via Ghuus ga je als woningzoekende naar de website van de aanbieder om te reageren op de woning van je keuze. Om een woning of kamer te huren, moet je ingeschreven staan bij de woningcorporatie die de woning aanbiedt. Voor Nijestee, De Huismeesters en Patrimonium schrijf je je in bij WoningNet. Voor Lefier, Woonborg en Wierden en Borgen schrijf je je in op de website van de woningcorporatie.

Gezamenlijk initiatief
Ghuus is een gezamenlijk initiatief van de Groninger corporaties Nijestee, Lefier, De Huismeesters, Patrimonium, Woonborg en Wierden en Borgen. Woningcorporaties hebben betaalbare woonruimten voor studenten en jongeren in de gemeente Groningen. Deze woonruimten worden via WoningNet, de eigen website of op voordracht verhuurd. Dit is voor jongeren niet transparant en het overzicht ontbreekt. Door op Ghuus.nl zowel het beschikbare aanbod als het totale bezit te laten zien, brengen de Groninger corporaties hierin verbetering.