De Huismeesters kiest voor sloop 51 portieketagewoningen in Selwerd

De Huismeesters heeft besloten om in 2024 51 portieketagewoningen aan de Iepenlaan en Lijsterbeslaan te slopen. Een aantal bewoners gaf vorig jaar aan last te hebben van schimmel, vocht en tocht in de woningen. De Huismeesters heeft ondertussen onderzoek gedaan. Daarbij is ook gekeken naar de mogelijkheden om de woningen te verbeteren. Met het oog op de zeer hoge kosten is gekozen voor sloop en nieuwbouw. De Huismeesters bouwt in Selwerd vanaf 2022 moderne en comfortabele woningen die energiezuinig zijn.

Sije Holwerda, directeur-bestuurder van De Huismeesters: ‘De keus voor sloop is niet zomaar gemaakt. De Huismeesters verbetert en verduurzaamt zoveel mogelijk bestaande woningen naar label A. Waar dit niet mogelijk is, kijken we naar andere mogelijkheden. Uit onderzoek bleek dat groot onderhoud teveel kost en nog te weinig comfort oplevert. De woningen zijn nu ook niet geschikt voor ouderen omdat er geen lift is. We bouwen daarom moderne en comfortabele woningen die energiezuinig zijn en klaar zijn voor de toekomst.’

Bewoners vallen vanaf 1 juli 2022 onder het sociaal plan wijkvernieuwing
Het is helaas niet mogelijk om tijdens deze coronaperiode een bewonersbijeenkomst te organiseren. Bewoners kunnen zich daarom opgeven voor een van de inloopbijeenkomsten. Onze medewerkers leggen dan persoonlijk uit wat het sociaal plan inhoudt. En wat de verhuismogelijkheden in en buiten de wijk zijn.

De woningen worden de komende periode nog goed onderhouden
De Huismeesters start half maart met werkzaamheden in de Iepenlaan. De bewoners zijn hierover geïnformeerd. Dit doen wij omdat het nog even duurt voordat de woningen worden gesloopt. Wij vinden het belangrijk dat bewoners tot die tijd goed kunnen wonen.

De wijk Selwerd wordt flink verbeterd en vernieuwd
De Huismeesters heeft in 2018 besloten 95 eengezinswoningen in Selwerd te slopen en te vervangen door duurzame nieuwbouw. We hebben een plan gemaakt samen met de gemeente. In dit plan is in totaal plek voor 283 woningen waarvan 141 sociale huurwoningen. Het gaat om 98 eengezinswoningen en 43 appartementen. Nieuwbouw vindt plaats in de periode 2022 tot en met 2025.

De wijkvernieuwing is onderdeel van de hele wijkverbetering ‘Sunny Selwerd’
De buurtvernieuwing is onderdeel van de hele wijkverbetering ‘Sunny Selwerd’ en een samenwerking tussen alle woningcorporaties, de gemeente Groningen en bewoners uit de wijk.