De Huismeesters verbetert 56 woningen in de Spieghelstraat

De woningverbetering in De Wijert is in volle gang. Aannemer Brands Bouw verbeterde al woningen in de Vondellaan, Reviusstraat en Camphuysenstraat. De Huismeesters heeft vandaag een overeenkomst getekend met aannemer Brands Bouw voor de verbetering van 56 woningen aan de Spieghelstraat.

De woningen zijn na verbetering energiezuiniger en comfortabeler
De woningen worden aan de buitenkant verbeterd. De woningen krijgen nieuwe kunststof kozijnen met HR++ beglazing en mechanische ventilatie. Na-isolatie vindt plaats in de spouw van de buitengevels en plafonds van bergingen en algemene ruimtes. De voordeur wordt vervangen, evenals de dakbedekking en het kozijn van de berging (inclusief deur). Ook vindt er asbestsanering en herstel van voegwerk plaats. Investering bedraagt € 2.250.000.

De Huismeesters verbetert in totaal 152 woningen
Daarnaast worden 222 woningen en 77 garageboxen gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De sloopwerkzaamheden starten in het najaar van 2021. In het nieuwe plan is plek voor 271 appartementen en 14 eengezinswoningen. De nieuwbouw start in 2022.

Behoud cultuurhistorische waarde in de wijk
De Wijert is een wijk met cultuurhistorische waarde. De wijk heeft een vast patroon van woonblokken afgewisseld met straten en veel groen. Dit past bij naoorlogse wijken in Nederland. Dit is de zogeheten stempelstructuur. In overleg met de gemeente is er gekozen voor behoud van deze herkenbare structuur. Dit doen we door in elke straat een stuk van de huidige woningen te laten staan. In de Camphuysenstraat en de Reviusstraat laten we de galerijwoningen staan. In de Spieghelstraat en de Vondellaan de 4-hoog flats.