Duurzame verwarming voor 2000 huurwoningen
Groningse woningcorporaties en WarmteStad willen voor eind 2026 ongeveer 2000 huurwoningen aansluiten op het Groningse warmtenet. Het gaat om woningen in Kostverloren, Paddepoel, Selwerd en Vinkhuizen. Gister zette Tjeerd namens De Huismeesters zijn handtekening onder dit plan.
Als jouw woning ook in aanmerking komt voor een aansluiting op het warmtenet, nemen we contact met je op. Samen met WarmteStad en de gemeente vertellen we je alles over de duurzame manier om je huis te verwarmen. Als jij en het merendeel van de andere huurders in jouw gebouw of blok met woningen instemmen, kan je woning aangesloten worden op het warmtenet. Samen kijken we ook naar andere kansen om te verbeteren, denk aan vergroening in de staat.
Al 6000 anderen gingen je voor
Is jouw woning aangesloten op het warmtenet van WarmteStad? Dan ben je niet meer afhankelijk van verre leveranciers en de marktprijzen voor aardgas. Het warmtenet maakt namelijk slim gebruik van lokale energiebronnen, zoals zonthermie en restwarmte van datacenters. Warmte die anders weggegooid wordt. Het Groningse warmtenet van WarmteStad is dus echt van en voor stadjers. Er zijn nu al ruim 6000 woningen en gebouwen in de stad aangesloten.
Haalbaar en betaalbaar
Vier corporaties, de gemeente en WarmteStad vroegen samen een grote subsidie aan en kregen deze ook, dit helpt om de aansluiting op het warmtenet mogelijk te maken. Dat is fijn, want het warmtenet is een belangrijke energievoorziening in de overgang naar aardgasvrije wijken. Het maakt verduurzaming haalbaar en betaalbaar voor álle mensen in deze wijken.