Hoogste punt 38 nieuwbouwwoningen bereikt

Op 14 februari werden de laatste dakelementen op 38 nieuwbouwwoningen in Selwerd geplaatst. Wij zijn blij met dit feestelijke moment. “Dit is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt”, aldus directeur Jeriça Hartholt.

Het hoogtepunt in Selwerd werd samen met de werknemers van De Huismeesters en bouwbedrijf Heijmans Woningbouw Noord gevierd. Hartholt licht toe waarom juist zij even in het zonnetje werden gezet. “Onze medewerkers en die van Heijmans bouwen iedere dag met liefde aan de woningen in Selwerd. Ik hoop van harte dat toekomstige bewoners dat merken. Dat geeft de woningen die we hier realiseren een fundament waarop generaties gebouwd kunnen worden.”

De Huismeesters sloopt in Selwerd de komende jaren 146 woningen en bouwt er 293 terug. Dit gebeurt in vier fasen. De eerste 38 nieuwe woningen worden aan de Vlierstraat, Kornoeljestraat en Populierenlaan gebouwd. De woningen worden naar verwachting in juli opgeleverd.

De nieuwe woningen worden duurzaam gebouwd, ze voegen diversiteit toe aan de buurt, er ontstaan meer mogelijkheden voor doorstroming in de wijk en de vervangende nieuwbouw biedt de kans iets te doen aan het woningtekort in de stad.