Samen bouwen aan Selwerd!

In Selwerd vinden de komende jaren diverse ontwikkelingen plaats. Woningcorporatie De Huismeesters gaat 95 eengezinswoningen en 51 portieketagewoningen in Selwerd slopen en vervangen door duurzame nieuwbouw. Het nieuwbouwplan geeft in totaal plek aan 283 woningen waarvan 141 sociale huurwoningen. Er komen verschillende soorten woningen voor terug. Moderne en comfortabele woningen die betaalbaar en energiezuinig zijn. De sloopwerkzaamheden starten in augustus 2021. Nieuwbouw vindt plaats in de periode 2022 tot en met 2025.

Vandaag - 29 april -  was de onthulling van het bouwbord als officiële start wijkvernieuwing door De Huismeesters. Het bouwbord werd onthuld door directeur-bestuurder Sije Holwerda van De Huismeesters, wethouder Wijkvernieuwing gemeente Groningen Roeland van der Schaaf, wijksteward Sunny Selwerd Berry van Lohuizen en wijkbewoonster mw. S Bougouffa.

Samen bouwen aan Selwerd
De Huismeesters wil met nieuwbouw een buurt maken met verschillende soorten woningen. De corporatie draagt hiermee bij aan een ongedeelde stad bestaande uit gemengde en vitale wijken. Met voldoende duurzame huurwoningen waar mensen goed en betaalbaar kunnen wonen. Dit doet De Huismeesters in goede samenwerking met bewoners, huurdersorganisaties, gemeente Groningen en wijkbedrijf Selwerd.

(foto's: fotograaf Aernout Steegstra)