Start sloop eengezinswoningen Selwerd

Wethouder Roeland van der Schaaf en directeur bestuurder Sije Holwerda starten sloop eerste woningen wijkvernieuwingsproject De Huismeesters

De Huismeesters sloopt 95 eengezinswoningen en 51 portieketagewoningen in Selwerd. Deze woningen worden vervangen door duurzame nieuwbouw. Het nieuwbouwplan geeft in totaal plek aan 293 woningen waarvan 141 sociale huurwoningen. Er komen verschillende soorten woningen voor terug. Moderne en comfortabele woningen die betaalbaar en energiezuinig zijn. Ook de wachtlijst voor een sociale huurwoning in Groningen is lang. Meer woningen toevoegen is dan ook echt nodig.

De nieuwbouw vindt plaats in de periode 2022 tot en met 2025 en bestaat uit 4 fases
De Huismeesters investeert de komende jaren voor 463 miljoen in het woningbezit (woningverbetering en sloop nieuwbouw) waarvan 25 miljoen in de wijk Selwerd.

Start fase 1: sloop woningen Vlierstraat/Populierenlaan Selwerd
Wethouder Roeland van der Schaaf en directeur bestuurder Sije Holwerda hanteerden vandaag de graafmachine bij de starthandeling voor de sloop van de eerste woningen aan de Vlierstraat. Daarna worden de woningen aan de Populierenlaan gesloopt. In april 2022 start op deze plek de bouw van de nieuwe gezinswoningen. De sloop van de woningen is een eerste stap van een nieuw begin.

Samen bouwen aan Selwerd
De Huismeesters draagt bij aan de kwaliteit van de woningvoorraad en het wooncomfort van de bewoners. Inmiddels zijn 69 portieketagewoningen verbeterd en verduurzaamd. De corporatie voegt verschillende woningtypen toe. Sociale huurwoningen maar ook woningen voor het middensegment en vrije sectorwoningen. Door het toevoegen van woningen met lift kunnen huurders langer blijven wonen in de wijk. Een gemengde wijk waarin plaats is voor iedereen. Door de investering in goede, duurzame woningen en door de woonomgeving op te knappen wordt Selwerd weer een aantrekkelijke wijk waar elke Stadjer wil wonen.

De buurtvernieuwing is onderdeel van de hele wijkverbetering ‘Sunny Selwerd’. Met als doel het verbeteren van de gezondheid en het welbevinden van de bewoners. Het gaat niet alleen over sloop, nieuwbouw en de herinrichting van straten. Het gaat ook over werk en inkomen, prettig wonen, veiligheid, sociale contacten en meedoen. Sunny Selwerd is een samenwerking tussen alle woningcorporaties, de gemeente Groningen en bewoners uit de wijk.