Stijgende energieprijzen

Het is volop herfst. Tijd om de verwarming een graadje hoger te zetten en gezellige verlichting aan te doen. De energieprijzen zijn dit jaar fors gestegen. Dit betekent dat dit gevolgen kan hebben voor de jaarlijkse afrekening. U kunt daarom (als u een eigen energiecontract heeft) overwegen om het maandelijks voorschotbedrag te verhogen.

Wat doet De Huismeesters aan het verduurzamen van huizen?
We maken onze huizen energiezuiniger. Dit doen we zodat u in onze huizen niet meer energie verbruikt dan nodig is. We vinden het belangrijk dat u comfortabel woont. Bovendien scheelt een goed geïsoleerd huis u energiekosten.

Wanneer is mijn huis aan de beurt?
De komende jaren verduurzamen we nog meer huizen. Gaan we bij uw huis aan de slag? Dan krijgt u ruim van tevoren een brief. Heeft u nog geen brief gehad? Dan is uw huis nog niet aan de beurt. We kunnen nu nog niet vertellen wanneer we uw huis aanpakken. We hebben geen mogelijkheden om alle huizen tegelijk aan te pakken. 

Bij ieder huis kijken we welke mogelijkheden er zijn. Dit kan per huis verschillen. Om het betaalbaar te houden, doen we meerdere huizen tegelijk. Isoleren is het belangrijkst. Want daarmee verbruikt u minder energie.

Kan ik zelf iets doen in mijn huis?
Ja, dat is mogelijk. Voor kleine aanpassingen die gemakkelijk ongedaan te maken zijn, heeft u onze toestemming niet nodig. Gaat het om grotere aanpassingen of aanpassingen waar een vergunning voor nodig is? Dan heeft u onze toestemming nodig. W

Wat doet de overheid?
Het kabinet neemt maatregelen om de stijging van de energierekening te beperken. Lees meer op de website van de Rijksoverheid. Daarnaast bieden gemeenten subsidies voor energiebesparende middelen. Dat kan een tegoedbon, een EnergieCoach-traject of maatwerkadvies zijn. De tegoedbon kunt u gebruiken voor aanschaf van ledlampen, isolatiefolie, tochtstrippen of een waterbesparende douchekop. De mogelijkheden verschillen per gemeente. Kijk op de website van de gemeente welke mogelijkheden er voor u zijn.

Heeft u betalingsproblemen? Neem contact met ons op!
Heeft u betalingsproblemen? Of verwacht u door een verandering in uw situatie in de problemen te komen? We gaan graag met u in gesprek. Samen zoeken we naar een passende oplossing. Neem daarom contact met ons op. Hoe eerder, hoe beter.