Vanaf 1 juli 2023 passen wij de huur en de servicekosten aan

In april sturen wij alle mensen die een woning bij ons huren een brief. In die brief staat dat wij de huur aanpassen. Dat betekent voor iedereen iets anders. We zetten de verschillen op een rijtje:

Huurverlaging

De overheid heeft de wet huurverlaging 2023 gemaakt. Je krijgt huurverlaging als je minder verdient dan 120% van het sociaal minimum én een netto huur hebt van meer dan € 575,03. 

  • Was je inkomen in 2021 al laag? Dan ontvang je in mei een brief van ons. Daarin staat dat we jouw huur verlagen.
  • Is jouw inkomen na 2021 gedaald? Vraag dan via onze website om huurverlaging. 

Geen huurverhoging

Je krijgt geen huurverhoging als je in een woning woont met energielabel E,F, of G of als we je hebben verteld dat we jouw woning gaan slopen. In jouw brief staat dat je huur in 2023 gelijk is aan de huur van 2022. 

Minder huurverhoging

Je krijgt minder huurverhoging als de hoogte van jouw huur al bij je woning past. Meestal is dat zo wanneer je nog maar net in een huurwoning woont.

Huurverhoging

Een deel van de mensen die een woning bij ons huurt, krijgt een huurverhoging. We betalen bijvoorbeeld het onderhoud aan jouw woning van de huur. Ook geven we geld uit aan woningverbetering en nieuwbouw. De prijzen voor de kosten die we maken zijn gestegen. Daarom verhogen we de huur. We hebben ons best gedaan om de huur zin min mogelijk te laten stijgen. 

Meer informatie

Wil je meer informatie over het aanpassen van de huur? Kijk dan op de speciale pagina die we hebben ingericht.