Inloggen MIJN DE HUISMEESTERS
//} %>

Overlast

Een fijn huis, aardige buren, een leuke wijk? In Nederland wonen we dicht op elkaar. Dit kan gezellig zijn, maar ook overlast veroorzaken. Bijvoorbeeld door rommel in het trappenhuis, harde muziek, stank of hondengeblaf. Kleine ergernissen kunnen leiden tot een flinke ruzie. Laat het zover niet komen.

Spelende kinderen, een blaffende hond, lopen op de trap, een klussende buurman of muziek. Dit zijn normale leefgeluiden. U kunt wel degelijk last daarvan hebben, maar de feiten zijn niet zo erg dat er sprake is van overlast. U zult dat eerst zelf met uw buren moeten bespreken. 

Als praten niet helpt
Als praten niet meer helpt, kunt u overlast melden bij ons via het formulier Meld Overlast. Dat doet u online via Mijn De Huismeesters of u neemt (telefonisch) contact met ons op. Alleen bij overlast vanuit een woning of van een huurder van De Huismeesters kunnen wij iets doen. In eerste instantie kiezen we voor een bemiddelende rol.

Buurtbemiddeling
Buurtbemiddeling Groningen kan u ook helpen om een oplossing te vinden. Buurtbemiddeling Groningen helpt mensen burenruzies op te lossen. De bemiddeling is gratis. De belangrijkste voorwaarde voor buurtbemiddeling is dat beide buren hun problemen willen oplossen.  

Meldpunt Overlast en Zorg 
U neemt contact op met Meldpunt Overlast en Zorg als er sprake is van structurele overlast zonder dat het direct nodig is dat politie optreedt. Ga naar www.groningen.nl/overlast of bel 050 - 587 58 85. Meldingen worden door dit meldpunt geregistreerd en doorgegeven aan de juiste instantie. Dat betekent dus ook dat het Meldpunt de klacht aan ons doorgeeft.