Oosterpark

Woningverbetering 230 woningen

J. Baart de la Faillestraat 1 – 33b, 2 – 42b
A.P. Fokkerstraat 1 – 43a, 2 – 38a
J.H. Jansenstraat 8 - 18

Wij willen zorgen voor goede woningen
Dat doen we door woningen te verduurzamen. Ook vervangen we de keuken, douche en toilet. Zo verlagen we de energielasten en verhogen we de woonkwaliteit. Ook de buitenkant van de woningen worden flink aangepakt. Met deze aanpak kunnen de woningen weer jaren vooruit.

80% van de 230 bewoners heeft ingestemd met woningverbetering
Aannemer Nijhuis Bouw is na de zomervakantie gestart met de portieketagewoningen in de J. Baart de la Faillestraat, A.P. Fokkerstraat en J.H. Jansenstraat. We gaan er vanuit dat we in oktober 2021 het project afronden. De woningen hebben daarna gemiddeld energielabel A. De investering bedraagt 8 miljoen euro.

De Huismeesters en Nijhuis houden zich aan het protocol ‘Samen veilig wonen’
Nijhuis zorgt voor een veilige ‘coronaproof’ bouwplaats. Hierdoor kunnen werkzaamheden tijdens de coronaperiode doorgaan.

klankbordgroep
Ongeveer 1x per maand komt een klankbordgroep bij elkaar. Wij bespreken met elkaar het project en alles wat daarin gebeurt. Bijvoorbeeld over de planning, communicatie en keuzes voor materialen. De bewoners die met ons meedenken en -praten zijn:

  • Neeltje Wiersma
  • Greet Sommer
  • Bas Broeder

Vindt u het prettig om hen iets te vragen? Of wilt u iets bij hen melden? U kunt dan een mail sturen naar: klankbord050@gmail.com.

De Huismeesters ligt op schema met het verduurzamen van haar woningbezit (gemiddeld energielabel B). Behalve in de Oosterparkwijk verbeteren we woningen in Selwerderwijk Zuid, Beijum, De Wijert en Vinkhuizen.