Inloggen MIJN DE HUISMEESTERS

Succesvolle klusdag!

19 mei 2017

Het kantoor van De Huismeesters was donderdag 18 mei de hele dag gesloten. Alle medewerkers waren in de Groninger wijken aanwezig om met en voor bewoners klussen te doen.

De medewerkers waren te vinden in onder andere De Hoogte, Paddepoel, Oranjewijk, Vinkhuizen en in het centrum (Ebbingepoort).  De klussen varieerden van het opknappen van binnenterreinen tot het wandelen met ouderen. Iedereen kon op deze manier zijn of haar bijdrage leveren.

De Huismeesters heeft begin dit jaar een oproep gedaan aan alle huurders van De Huismeesters, bewonerscommissies en WIJ-teams om klussen aan te leveren. Niet alle klussen waren haalbaar. We hebben uiteindelijk een goede selectie kunnen maken. Veel klussen deden we samen met bewoners, andere klussen doen we voor onze bewoners. De Huismeesters is bijvoorbeeld bezig met een verbouwing in de Ebbingepoort. Dit veroorzaakt altijd wat overlast. We hebben 's ochtends het binnenterrein van Ebbingepoort met elkaar opgeknapt. ’s Middags hebben we met een aantal ouderen een wandeltocht gemaakt waarbij een medewerker van De Huismeesters veel wist te vertellen over de stad en de huizen. Zo hopen we de overlast in het gebouw toch wat goed te maken.

Bewoners van de Cortinghlaan en Noorderspoorsingel (De Hoogte) gaven aan graag de binnenterreinen op te willen knappen. Samen met de gemeente Groningen en een grote groep bewoners hebben we deze klus op ons genomen. We hebben onder andere de terreinen opgefrist, schoon gemaakt en we hebben met elkaar een boot gemaakt voor de kinderen.

De Huismeesters is een buurtcorporatie;  altijd in de buurt!