Inloggen MIJN DE HUISMEESTERS

De Huismeesters verstevigt balkons

27 juli 2017

De Huismeesters heeft geconstateerd dat een aantal woongebouwen in de wijken De Wijert en Selwerderwijk in Groningen de balkons aan de achterkant niet aan de huidige bouwnorm voldoen. Dit blijkt uit de resultaten van een voorlopig onderzoek.

‘De veiligheid van onze bewoners staat bij ons voorop’ aldus directeur-bestuurder Sije Holwerda van De Huismeesters. Daarom mogen de bewoners van de woningen tijdelijk geen gebruik maken van het balkon totdat er aanvullende maatregelen zijn genomen. De bewoners van de betrokken woningen en de gemeente Groningen zijn inmiddels geïnformeerd.

Balkons verstevigen

De Huismeesters laat stempels (metalen palen) plaatsen onder alle balkonplaten aan de achterkant van het gebouw. Deze stempels zorgen voor extra ondersteuning, zodat bewoners weer gebruik kunnen maken van hun balkon. 

Werken aan een oplossing

De Huismeesters stelt een vervolgonderzoek in zodat zij precies weet wat er aan de hand is. Ook wordt onderzocht wat de beste definitieve oplossing is. Bewoners worden hierover door De Huismeesters geïnformeerd. 

Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor u op een rij gezet over het onderzoek naar de balkons. Klik hier voor dit overzicht. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan telefonisch contact met ons op via telefoonummer (050) 365 71 71. Mailen kan natuurlijk ook via info@dehuismeesters.nl.