Inloggen MIJN DE HUISMEESTERS

OOG-tv in Selwerd

18 juli 2017

Afgelopen vrijdag hebben we een envelop van de SP ontvangen met klachtenformulieren van 40 bewoners. De klachten gingen over vocht en schimmel maar er waren ook 'gewone' onderhoudsklachten bij. Deze laatste klachten pakken we direct op.

Voor de vocht- en schimmelklachten hebben wij een stappenplan opgesteld. Deze hebben we besproken met een bewonerscommissie bestaande uit 4 bewoners uit 4 verschillende straten in Selwerd en de SP. Met deze afvaardiging hebben we afgesproken dit plan uit te voeren. 

Een extern bureau is bezig met een onderzoek van een woning. Daarnaast hebben wij de commissie 10 woningen voorgelegd waarmee we eerst aan de slag gaan. Als blijkt dat de maatregelen in deze woningen goed werken, worden alle andere woningen aangepakt. We brengen de 10 woningen naar een 0-situatie. We creëren deze 0-situatie door alle schimmel te verwijderen. Daarna gaan we in de winterperiode monitoren waar de schimmel terugkeert. Op die manier krijgen we een goed beeld van de problemen.
In september/oktober doen we de eerste aanpassingen in deze 10 woningen. Daarna doet een extern bureau onderzoek naar de invloed van deze maatregelen.  

Onderzoek naar vocht en schimmel kost tijd. Je moet eerst zien wat de effecten zijn, voordat je dit op alle woningen gaat toepassen. Achter de schermen gebeurt er veel. Wij begrijpen dat bewoners dit niet zien en dus ook niet zo ervaren. We gaan communiceren via onder andere een nieuwsbrief. Binnenkort komt de eerste nieuwsbrief uit. Op deze manier worden alle bewoners regelmatig geïnformeerd over de voortgang. 

Gisteren was OOG-tv in de wijk Selwerd om een bewoner te interviewen over de voortgang van de aanpak van de vocht- en schimmelproblemen. Vanochtend heeft OOG-tv  Bas Krajenbrink, manager wonen, geïnterviewd over onze aanpak.

Klik hier voor het filmpje.