Inloggen MIJN DE HUISMEESTERS
//} %>

Wietplantage

Een wietplantage is bij wet verboden en ook nog eens gevaarlijk. De Huismeesters is hier dan ook heel duidelijk over: wij tolereren geen wietplantages in onze woningen.

Hennepconvenant
De Huismeesters werkt samen met de gemeente Groningen, Politie, het Openbaar Ministerie en andere corporaties in de aanpak van hennepteelt in Groningen. Deze samenwerking is vastgelegd in het Hennepconvenant.

Overlast melden
Heeft u het vermoeden dat iemand bij u in de buurt een wietplantage heeft, meld dat dan zo spoedig mogelijk. Dat kan simpel via ons formulier Meld Overlast. Dat doet u online via Mijn De Huismeesters of u komt bij ons langs. U kunt ook contact opnemen met de politie Groningen: 0900 - 88 44. Tips kunt u ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Rechtszaak
Als wij ontdekken dat een huurder een wietplantage in de woning heeft, schakelen wij de politie in. Ook treffen wij juridische maatregelen en brengen de kosten hiervan in rekening bij de huurder. De juridische procedure is gericht op het ontruimen van de woning en het ontbinden van de huurovereenkomst. Na uitspraak van de rechter zal de huurder zijn of haar woning kwijtraken. De huurder komt dan drie jaar lang niet meer in aanmerking voor een huurwoning via de Groninger corporaties.